1 filter
Sorteer op: Relevantie

Coronavirus is zwaar voor bedrijven

Door de uitbraak van coronavirus-COVID-19 zitten veel bedrijven in de problemen. Tegelijkertijd volgen deze maatregelen elkaar nog razendsnel op. Bedrijven en particulieren nemen dagelijks contact op met advocaten om verschillende juridische kwesties rond de coronacrisis te behandelen.

Als deze situatie aanhoudt, dreigt mijn bedrijf failliet te gaan, wat moet ik doen? Kan ik een beroep doen op overmacht en de overeenkomst beëindigen? Kan ik nu minder huur betalen? Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Coronavirus Coronavirussen.jpg

Rechtsgebieden waar het coronavirus een rol speelt

Onze servicedesk kan juridische kwesties met betrekking tot het coronavirus in elk rechtsgebied oplossen. U kunt telefonisch of per e-mail vrijblijvend contact opnemen met een van onze coronavirus experts.

Arbeidsrecht

De strijd tegen het coronavirus heeft grote gevolgen gehad voor werkgevers. Wat betekenen deze maatregelen voor werkgevers en werknemers?

Heeft u bijvoorbeeld vragen over tijdelijke overgangsmaatregelen (NU) voor het tijdelijk behouden van banen? Neem dan gerust contact op met onze arbeidsrecht deskundigen.

Contractenrecht

Door de ernstige gevolgen van het coronavirus is het zeer waarschijnlijk dat bepaalde afspraken niet meer worden nagekomen. Voor alle vragen over de mogelijke gevolgen van het coronavirus op uw contractuele rechten en / of plichten kunt u contact opnemen met AdvocaatHulp.

Heeft u bijvoorbeeld vragen over overmachtsituaties? Neem dan contact op met een van onze contractenrecht experts.

Ondernemingsrecht

Wilt u adviseren over (acquisitie) onderhandelingen, garanties (bank of concern), de gevolgen van commerciële leningen en financieringen, maar ook over continuïteits-, onderbrekings- en herstructureringsoverleg? Dan kunt u terecht bij onze ondernemingsrechtelijke experts.

Aansprakelijkheidsrecht

Voor vragen over aansprakelijkheid, bijvoorbeeld als u bepaalde evenementen niet kunt organiseren, kunt u kijken naar de juridische consequenties. Of wanneer uw bedrijf een claim ontvangt in het geval u niet kunt leveren.

Neem bij coronavirus gerelateerde vragen contact op met onze experts aansprakelijkheidsrecht.

Bestuursrecht

Beslissingen van de overheid kunnen grote gevolgen hebben voor u als ondernemer.

Heeft u vragen over de maatregelen die de overheid neemt en de mogelijkheden die er nog zijn bij het voortzetten van de bedrijfsvoering? Neem dan contact op met onze bestuursrechtexperts.

Contact met AdvocaatHulp over het coronavirus

Indien u vragen heeft over het coronavirus kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met een van onze adviseurs. Zij zullen er alles aan doen om de geschikte specialist aan u te koppelen. Deze specialist zal u kunnen helpen met al uw coronavirus gerelateerde vragen.

Om contact op te nemen met AdvocaatHulp over het coronavirus kunt u via het contactformulier contact opnemen of door ons te bellen op: 085-792 02 02

Coronavirus Coronavirussen.jpg

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.