1 filter
Sorteer op: Relevantie

Huurrecht advocaat, hier om u te helpen

Daarom is het handig om juridische experts in te huren bij het huren of verhuren van onroerend goed. De jurist of advocaat kan u helpen bij het opstellen van juridisch correcte documenten zodat u eventuele huurgeschillen kunt oplossen.

Ook als u al in een huurgeschil of huurconflict zit, kan een huurrecht advocaat u helpen uw rechten uit te oefenen met één of meerdere brieven. In extreme gevallen kan een rechtszaak worden aangespannen.

huurrecht advocaat

Wat kan een huurrecht advocaat voor u betekenen?

Doorgaans kunnen geschillen niet met elkaar worden opgelost en voert een van de partijen een gerechtelijke procedure. Zo kan de verhuurder bij ernstige overlast de rechtbank dwingen de huurovereenkomst te beëindigen.

Bij deze conflicten en geschillen kunnen advocaten huurders en verhuurders bijstaan. Ze kunnen u ook helpen bij het afsluiten van een huurovereenkomst om deze conflicten te voorkomen.

Daarnaast zijn huurrecht advocaten nog voor vele andere vraagstukken in te schakelen die verband houden met het huurrecht. Er valt een stuk meer onder het huurrecht dan u denkt.

Waarvoor kunt u een huurrecht advocaat allemaal inschakelen?

Zowel als huurder als verhuurder kunt u een van de huurrecht advocaten inschakelen om u bij te staan. Juridische hulp in dit soort zaken maakt het een stuk gemakkelijker. Een aantal zaken waarbij u een advocaat in de hand kunt nemen zijn:

Huurovereenkomsten

Bij het opstellen of aangaan van een huurovereenkomst misstaat het juridische advies van een advocaat zeker niet. Er zijn veel regels en slimmigheden waar rekening mee gehouden dient te worden.

Bij een tijdelijke verhuur moet er een bepaald contract worden opgesteld in overeenkomst tussen de beide partijen.

Gebreken huurpand

Indien er gebreken zijn aan uw huurpand dient de huurbaas dit op te lossen. Doet hij dit niet, dan valt er samen met een advocaat te kijken naar bijvoorbeeld huurverlaging of een andere tegemoetkoming.

Huuropzegging

Wilt u de huur opzeggen? Dat kan vaak niet zomaar. Juridische hulp bij uw mogelijkheden is hierbij erg handig.

Huurachterstand

Indien uw huurder de huur niet betaald is dat erg vervelend. Samen met een advocaat vallen deze achterstallige betalingen echter terug te halen, eventueel met hulp van de rechter.

Huurverhoging

Wilt u de huur van uw huurpand laten verhogen, kijk dan samen met een huurrecht advocaat naar uw mogelijkheden.

Onderhuur

Wordt uw pand onderverhuurd? Veelal is dit niet de bedoeling. Door middel van het in de hand nemen van een advocaat kan dit vaak snel en correct opgelost worden.

Airbnb

De regels omtrent huurwoningen die gebruikt worden als Airbnb blijven continue veranderen. Wou u uw pand nou beschikbaar stellen hiervoor, raadpleeg even een advocaat of dit volgens de wet mogelijk zou zijn.

Renovatie

Wil uw huurbaas het pand renoveren? Wat moet u dan precies doen en wat zijn uw rechten in dat geval? Huurrecht advocaten kunnen u bijstaan.

Huurrecht advocaat inschakelen

Heeft u nou een geschil over een onroerend goed dat u huurt of verhuurt? Of heeft u juridisch advies nodig bij het opstellen van huurdocumenten. Twijfel dan niet om een huurrecht advocaat in te schakelen.

Onze huurrecht specialisten zijn wel bekwaam met alle rechten en plichten op het gebied van huurrecht.

huurrecht advocaat

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.