1 filter
Sorteer op: Relevantie

Wat kunt u doen tegen stankoverlast?

Het kan voorkomen dat u stankoverlast ervaart door een bedrijf bij u in de buurt of misschien door uw buren of nabij gelegen boerderij. Probeer altijd eerst gezamenlijk tot een oplossing van het probleem te komen. Mocht dit niet lukken dan kunt u een melding maken en de gemeente inschakelen.

stankoverlast, wat te doen?

Stankoverlast van de buren

Je buurman kan zorgen voor stankoverlast. Bijvoorbeeld omdat ze houtkachels gebruiken of compost vaten gebruiken. Als je problemen van stankoverlast ervaart, kunt u het beste samenwerken om eerst een oplossing te vinden. Los je het samen niet op, dan kun je de klacht over de stankoverlast melden bij de plaatselijke gemeente. Op de gemeentelijke website of hier kunt u een melding maken.

In de lokale algemene regelgeving (APV) staat wat uw gemeente kan doen als iemand stankoverlast veroorzaakt. In de meest gevallen wordt degene die de overlast veroorzaakt dan door de gemeente aangesproken en wordt hier een aantekening van gemaakt.

Stankoverlast door nabijgelegen bedrijf of boerderij

Boerderijen en bedrijven zullen zich moeten houden aan bepaalde milieuwetgevingen om stankoverlast te voorkomen. Komt het voor dat een bedrijf bij u in de buurt alsnog stankoverlast veroorzaakt door bijvoorbeeld megastallen of uitstoot van een fabriek dan moet u hiervan een klacht indienen bij de gemeente of omgevingsdienst.

Wanneer dit om een MKB (midden- of kleinbedrijf) gaat kunt u deze melding doen bij de gemeente of provincie. Gaat dit echter om een groot bedrijf, dan zullen zij zich moeten verantwoorden middels een milieuvergunning. Veroorzaakt het bedrijf alsnog stankoverlast en houden zij zich niet aan de regels dan kunt u dit melden bij de provinciale milieuklachtlijn of de plaatselijke gemeente. Het bedrijf riskeert hiermee een dwangsom of geldboete.

Advies nodig bij stankoverlast?

Heeft u advies nodig met betrekking tot stankoverlast? Komt u er samen met de buren niet uit? Neem contact op met Advocaathulp.com door vrijblijvend een aanvraag in te dienen. Wij kunnen u in contact brengen met een jurist die gespecialiseerd is in uw situatie! Door ons landelijk netwerk is er altijd een geschikte jurist bij u in de buurt, snel en eenvoudig geregeld.

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.