4 tips bij het inschakelen van een advocaat

Inschakelen Advocaat

Het inschakelen van een advocaat kan nogal een onderneming zijn. Het liefst kom je natuurlijk helemaal niet in een situatie waardoor je een advocaat moet inschakelen, maar soms kan het niet voorkomen worden. Je zult dan een advocaat moeten kiezen, afspraken moeten maken en je verwachtingen opstellen. Vind je het lastig om een keuze te maken? Wij hebben vier tips opgesteld om deze keuze makkelijker te maken. Na het lezen van dit artikel ben je dan ook klaar om de juiste advocaat te kiezen!

Kies een advocaat met de juiste specialisatie

Er zijn veel advocatenbureaus die gespecialiseerd zijn in diverse onderdelen van de advocatuur, maar jij hebt (waarschijnlijk) maar één probleem waar je bij geholpen wilt worden. Het is dan ook belangrijk om een advocaat te kiezen die actief is in het recht waar jij hulp bij nodig hebt. Heb je strijd met je werkgever? Dan zul je op zoek moeten gaan naar een advocaat die actief is in het arbeidsrecht. De advocaat die actief is in het arbeidsrecht kan jou dan ook het best helpen.

Bekijk of er een gratis intake gesprek mogelijk is

Heb je een advocaat gevonden die jouw probleem beweert op te kunnen lossen? Dat is goed nieuws! Voordat je direct met de advocaat aan de slag gaat, is het slim om te vragen of er een gratis intake gesprek mogelijk is. Tijdens dit intake gesprek kun je samen met de advocaat overleggen wat jij van de advocaat verwacht en wat de kosten van dit proces zullen worden. Zo weet je zeker dat je na het proces niet voor onvoorziene kosten komt te staan en kun je inschatten of deze advocaat jou daadwerkelijk kunt helpen met je zaak.

Een advocaat uit de buurt

Het is altijd handig om een advocaat in de buurt van je woonplaats te zoeken. Dit zodat je altijd snel bij diegene terecht kunt en de afstand bij eventuele rechtszaken geen probleem wordt. Houd hier dus rekening mee als je een advocaat gaat zoeken voor jouw probleem. Kun je geen advocaat vinden bij jou in de buurt? Dan kun je op zoek gaan naar een advocaat in één van de grote steden in jouw omgeving. Een kantoorruimte huren Amsterdam is voor advocaten makkelijk en centraal. Grote kans dus dat je een advocaat zult vinden in Amsterdam of één van de overige grote steden die je kan helpen. Een Advocaat met een kantoorruimte Den Haag is vrijwel altijd dichtbij aangezien Amsterdam met het OV goed bereikbaar is.

Bekijk vorige zaken van de advocaat

Vaak hebben advocaten meerdere zaken tegelijk lopen. Dit gaat natuurlijk prima samen met jouw zaak, maar het is wel verstandig om vorige zaken van de advocaat die je wilt inschakelen te bekijken. Wat voor soort zaken heeft de advocaat uitgevoerd? En heeft hij/zij deze gewonnen of verloren? Allemaal belangrijke informatie die jou kan helpen bij je zaak. Kun je dit online niet goed vinden? Dan kun je het ook subtiel vragen tijdens het intake gesprek.

Met al deze tips op zak moet het jou vast en zeker lukken om de juiste advocaat voor jouw zaak te kunnen vinden. Succes!

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.