1 filter
Sorteer op: Relevantie

Arbeidsrechtadvocaat, hulp bij elk geschil

De arbeidswet regelt alle zaken die verband houden met de rechten en plichten van de relatie tussen werkgevers en werknemers. Een werknemer is een persoon die voor een ander werkt in ruil voor een bepaald salaris.

De andere persoon (werkgever) kan een individu, een bedrijf of een organisatie zijn. Werkgevers en werknemers doen beloftes conform de arbeidsovereenkomst. Dit schrijft onder meer voor onder welke voorwaarden de werknemer wordt aangenomen en welke werkzaamheden hij voor de werkgever gaat verrichten.

arbeidsrecht advocaten

Wat is een arbeidsrecht advocaat ?

Arbeidsrecht advocaten zijn advocaten die gespecialiseerd zijn in het arbeidsrecht. Ontslagrecht is een belangrijk onderdeel van het arbeidsrecht. Een arbeidsrecht advocaat zal geen ontslagzaken "er maar bij doen" als zijn werk zoals gewone advocaten.

Arbeidsrecht advocaten blijven ontslagzaken behandelen en letten goed op het nieuwe arbeidsrecht en de jurisprudentie en literatuur op het gebied van ontslag.

Wat kan een arbeidsrecht advocaat voor u betekenen?

Een arbeidsrecht advocaat kan u in vele gevallen bijstaan. Bij meerdere zaken kan hun ervaring van pas komen en zullen deze arbeidsrecht advocaten u voorzien van passend juridisch advies. De meestvoorkomende zaken waarbij deze arbeidsrecht advocaten van dienst kunnen zijn zijn:

  • Arbeidscontract
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Wijzigen van arbeidsvoorwaarden
  • Salaris
  • Ziekte
  • Reïntegratie
  • Reorganisatie
  • Aanvechten ontslag
  • Ontbinden arbeidscontract
  • Vaststellingsovereenkomst
  • Ontslagvergoedingen
  • Schorsingen
  • Concurrentie
  • Relaties

Arbeids­overeenkomsten

Arbeidsovereenkomsten kunnen op vele manieren tot een einde komen. De manier waarop is veelal eenzijdig besloten, echter kan het ook door beide partijen akkoord zijn. Bij beide manieren vallen er nog wel eens juridische gevolgen of benodigd advies nodig te zijn. Bekijk hieronder een aantal zaken waarbij een arbeidsrecht advocaat u zou kunnen helpen.

Vaststellingsovereenkomst

Via de vaststellingsovereenkomst beëindigen u en uw werkgever het contract. Hier hoeft u niet aan mee te werken. U heeft meestal ruimte om over voorwaarden te onderhandelen. Teken daarom niet direct, maar kijk eerst naar de gevolgen van uw WW-uitkering of overbruggingsuitkering. Dankzij mediation kunt u er beide tevreden uitkomen.

Ontslag op staande voet

Uw werkgever kan u alleen onmiddellijk ontslaan als er een geldige reden is. Hij moet u de reden onmiddellijk vertellen. Als er een geldige reden is voor ontslag op staande voet, eindigt je arbeidsovereenkomst per direct.

De werkgever hoeft niet eerst naar de straatrechtbank te gaan. Het ontslag wordt vooraf niet getoetst en de werkgever hoeft niet na te gaan of het herplaatsbaar is binnen het bedrijf.

Ontslag aanvechten

Elk ontslag valt aan te vechten, zo ook een ontslag op staande voet. Indien u het er niet mee eens bent, kunt u via een arbeidsrecht advocaat alsnog om bijvoorbeeld een ontslagvergoeding vragen. Dit zal door een kantonrechter besloten moeten worden.

Arbeidscontract ontbinden via kantonrechter

Wilt u een van uw medewerkers ontslaan wegens langdurige arbeidsongeschiktheid of financiële redenen? Dan kun je naar de kantonrechter. Vervolgens dient u een verzoek in om de arbeidsovereenkomst te beëindigen.

Tijdens dit proces kunt u hulp krijgen van een arbeidsrecht advocaat of andere rechtsbijstandverlener, maar dit is niet verplicht.

Ontslag via UWV

Wilt u een van uw medewerkers ontslaan, maar komt u er samen niet tot een oplossing? Als u hem wegens zakelijke redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid wilt ontslaan, kunt u toestemming vragen aan UWV. U vraagt ​​dan een ontslagvergunning aan. U moet de reden van afwijzing in uw aanvraag verifiëren.

Staat er in uw cao een ontslagcommissie voor uw bedrijf of branche? En ontslaat u uw medewerkers om zakelijke redenen? Dien dan geen ontslagverzoek in bij UWV, maar bij de ontslagcommissie.

Ontslagvergoedingen

Als u wordt ontslagen, kunt u een ontslagvergoeding ontvangen. Dit wordt ook wel een overbruggingsbetaling genoemd. Het maakt niet uit of je een vast contract of een tijdelijk contract hebt.

Hoe werkt het?

U kunt maximaal 83.000 Euro (2020) ontvangen. Echter als uw jaarsalaris boven de 83.000 Euro ligt kunt u meer dan dat krijgen.

U ontvangt een ontslagvergoeding (transitievergoeding) van 1/3 van je maandsalaris. Werkt u langer dan een jaar of korter dan een jaar? Dan krijgt u over die werkmaanden een uitkering op basis van 1/3 van je maandsalaris.

Arbeidsrecht advocaat inschakelen

Heeft u nou een geschil lopen waarbij u de hulp van een arbeidsrecht advocaat wilt inschakelen? Twijfel dan niet om contact op te nemen en wij vinden de geschikte arbeidsrecht advocaat voor uw juridische probleem.

Indien u in hoger beroep wilt is het aan te raden een gespecialiseerde advocaat in de hand te nemen. Een goede arbeidsrechtadvocaat is van groot belang voor het beste resultaat. De advocaat arbeidsrecht is altijd goed voorbereid en zal altijd garant staan voor wet werk en zekerheid. Bent u nu op zoek naar deze goede advocaat, neem dan vrijblijvend contact op met AdvocaatHulp.

arbeidsrecht advocaat

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.