1 filter
Sorteer op: Relevantie

Een letselschade advocaat staat u graag bij na een ongeluk

Schade veroorzaakt door anderen? Mogelijk heeft u recht op een vergoeding. Bij letselschadezaken is het van belang u goed te informeren over de beschadigde zaken, rechtsbijstand, schadevergoedingsplicht en de hoogte van de schadevergoeding.

Schakel hierbij de hulp in van een Letselschade advocaat. Deze advocaten kennen alle juridische aspecten van het letselschade recht.

Letselschade advocaat

Wat doet een letselschade advocaat

Een letselschade advocaat kan u helpen bij het voltooien van het gehele letselschade proces, van het vervolgen van de persoon die verantwoordelijk is voor het ongeval tot het aanspannen van een rechtszaak tegen de verzekeraar van de andere partij.

De volgende 5 punten zal een letselschade advocaat sowieso voor u regelen:

 • Er moet bewijs worden verzameld.
 • Aansprakelijkheidsclaims worden op volgorde ingediend.
 • Verzamel beschadigde items en dien ze in.
 • Onderhandelingen over de mate van verantwoordelijkheid.
 • Bereken mogelijke pijncompensatie.

Mocht het komen tot een rechtszaak. Dan zal de letselschade advocaat alle nodige zaken verrichten om voor u de maximale vergoeding te realiseren. U bent als enige niet verantwoordelijk voor het gehele proces van letselschade. Na het bereiken van de definitieve medische toestand, zal uw letselschade advocaat uw claim volledig oplossen.

Wat is letselschade?

Bent u geraakt door een auto of aangevallen door een hond, bent u gewond geraakt? Dan kunt u persoonlijk letsel oplopen en heeft u recht op een vergoeding. Persoonlijk letsel verwijst naar de schade die wordt veroorzaakt door psychisch of lichamelijk letsel door toedoen van anderen.

Het is belangrijk om juridische hulp te krijgen, zodat u juridische verassingen weet te voorkomen dankzij een letselschade advocaat.

Soorten letselschade

Om alle soorten mogelijke letsels op te noemen volgt er een heel lange rij. Vandaar dat hieronder de belangrijkste voorbeelden gegeven zullen worden. Een belangrijk onderscheidt kan al gemaakt worden tussen fysiek letsel en psychisch letsel.

 • Amputatie;
 • Beroepsziekten;
 • Botbreuken;
 • Brandwonden;
 • Cognitieve schade (gedragsverandering, overgevoeligheid voor licht en geluid etc.);
 • Dwarslaesie;
 • Gebits- en tandletsel;
 • Gordelverwonding;
 • Hoog energetisch trauma ( ontstaat bij een ongeval met grote ‘snelheid’. Vallen van grote hoogte, auto ongelukken met hoge snelheid etc.);
 • Medische fout;
 • Inwendig letsel
 • Kneuzingen;
 • Rugletsel;
 • Spierletsel;
 • Traumatisch hersenletsel;
 • Whiplash.

Hoe verloopt een letselschade proces

Letselschade claims zijn onderverdeeld in drie fasen: het stadium waarin de aansprakelijkheid wordt bepaald, het stadium waarin de omvang van de schade wordt bepaald en het stadium waarin de schadeclaim wordt vastgesteld.

Bepaling aansprakelijkheid

Soms is nader onderzoek nodig om te bepalen wie verantwoordelijk is. Het gaat hierbij om wie verantwoordelijk is op basis van de rechtsgrondslag en of de zaak nog niet is verlopen.

Na verduidelijking wordt de aansprakelijkheidsclaim onmiddellijk verzonden. Meestal na het raadplegen van de verantwoordelijkheden van de betreffende verzekeringsmaatschappij.

Omvang schade

Zodra de verantwoordelijkheid wordt bevestigd, kan de schade worden bepaald. Dit is ook een wettelijke norm van excellentie, omdat veel verzekeringsmaatschappijen een troefkaart uitspelen in de overtuiging dat (een deel van) de schade geen oorzakelijk verband heeft met het ongeval.

Verzekeringsmaatschappijen doen dit bijvoorbeeld meestal voor klachten als whiplash. Mensen zeggen vaak dat er geen medische causaliteit is. Dit is de juridische taal van de verklaring, en een deel van de schade kan niet worden veroorzaakt door medische fouten.

Schadeclaim

Zodra de laatste staat van medische behandeling verschijnt, begint deze fase te werken. Dit betekent dat uw blessure volledig is genezen, of dat er een situatie is geweest waarin de arts heeft aangegeven dat het letsel stabiel is en niet te genezen is.

Daarom kunt u volledig genezen, maar soms kan dit nog tot gevolgen leiden. Deze medische eindtoestand wordt meestal ongeveer 1 à 2 jaar na het ongeval bereikt. Soms is een onderzoek door een of meer onafhankelijke deskundigen nodig om deze eindtoestand in beeld te brengen.

De berekening van eventuele toekomstige schade op basis van de complexiteit van uw situatie wordt gemaakt. Indien nodig kan de reservering voor toekomstige verliezen worden onderhandeld en vastgelegd. Deze worden allemaal vastgelegd in een bindende overeenkomst (dwz een vaststellingsovereenkomst).

Het claimen van letselschade kunt u het beste laten doen door een letselschade jurist. Onze jurist is expert op het gebied van letselschade. Dus indien u schade lijdt, zal onze jurist de aansprakelijke partij verantwoordelijk gaan houden, er zal echter altijd een register expert mee kijken naar de schadeclaim in naam van de verzekeraars. In heel Nederland is dit zo geregeld.

Dit is een contract waarin u en de verzekeraar vastleggen welk bedrag voor welke verliesposten wordt uitgekeerd. Na ondertekening van dit contract is het persoonlijk letsel beëindigd.

Inschakelen letselschade advocaat

letselschade advocaten kunnen veel voor u betekenen in dit proces. Hun expertise is het letselschade proces zal u helpen om deze zware tijd zo goed mogelijk uit te komen. Deze letselschade advocaten zullen u bijstaan tijdens dit hele proces en zorgen dat u naast een zo spoedig mogelijke genezing ook de juiste tegemoetkoming zult ontvangen.

Een letselschade jurist kan soms werken met een no cure no pay policy. Het recht op een schadevergoeding heeft u sowieso volgend de advocaat of jurist, echter hoeft u pas te betalen indien de aansprakelijke partij aansprakelijk wordt gesteld en u uw schadevergoeding ontvangt. Het aansprakelijk stellen is iets waar wij helpen, onze specialisten zullen hun uiterste best doen om de maximale schadevergoeding te claimen.

Heeft u letselschade opgelopen? Twijfel dan niet om een van onze letselschade advocaten in te schakelen om u bij te staan in dit proces.

Letselschade advocaat

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.