1 filter
Sorteer op: Relevantie

Wat doet een registermediator voor u?

Registermediators zijn mediators die zijn geregistreerd bij het enige onafhankelijke kwaliteitsregister voor mediators in Nederland: het MfN-register. Dit is een, door de Raad van Rechtsbijstand en Raad voor de Rechtspraak, erkende non-profit organisatie.

registermediator mfn nodig.jpg

Wat is het MfN-register?

''De Nederlandse Mediator Federatie (MfN) vertegenwoordigt het grootste deel van het werkveld en is daarmee de representatieve organisatie van de Nederlandse mediation. Sinds 1995 zet de stichting zich in om de professionalisering van de mediationbranche te bevorderen door middel van kwaliteitsborging en verbetermaatregelen. Als MfN-geregistreerd mediator kunt u rekenen op een organisatie die zich inzet voor bemiddeling en registratie bij politici en publiek.''

Wilt u meer weten over de MfN? Bezoek hier de website.

Waarom een MfN registermediator?

Hoezo moet u een registermediator inschakelen en niet een normale mediator? Het verschil zit in de gegarandeerde kwaliteit die u ervoor terug krijgt. Een MfN kwaliteitslabel krijgt een mediator niet zomaar toegezegd. Hiervoor hebben, zij middels verschillende examens, hun vaardigheden, ervaring en kwaliteiten aan moeten tonen voordat zij deze titel mogen hebben ontvangen.

Om het kwaliteitslabel als registermediator altijd te kunnen behouden zijn de mediators constant aan het werken aan het verbeteren van hun kwaliteit middels scholing en toetsing. Hierdoor zijn deze MfN-registermediators altijd op de hoogte van de nieuwe ontwikkeling binnen de wetgeving en staat u niet voor onaangename verassingen.

Wanneer schakelt u een registermediator in?

U schakelt een MfN registermediator in als:

  • U wilt een lastige juridische situatie niet laten leiden tot een conflict
  • U wilt een juiste oplossing met het blik naar de toekomst. Hoe sneller het probleem de wereld uit is hoe beter dat is.
  • U wilt invloed uitoefenen op de eventuele oplossing van het probleem. Door mediation te kiezen heeft u zelf inspraak op de onderhandelingen.
  • U wilt de relatie met de tegenpartij herstellen of juist behouden omdat u graag in de toekomst wil blijven samenwerken of omdat u bijvoorbeeld kinderen heeft samen.
  • U wilt graag naar een gelijkwaardige uitkomst werken en staat open om naar de andere partij te luisteren.

Hoe herkent u een registermediator?

De MfN-geregistreerde mediator herkent u aan de titel MfN-registermediator en het juiste logo. Alleen mediators die zijn geregistreerd in het MfN-register mogen deze titel en logo gebruiken op hun website. Als u met zekerheid wilt weten of u in bij een registermediator zit, zoek dan op naam in de zoekmachine van MfN.

ik zoek een registermediator.jpg

Heeft u hulp nodig bij het zoeken van de juiste MfN registermediator voor uw situatie of bent u op zoek naar een advocaat? Door het landelijk netwerk van AdvocaatHulp is er altijd wel een beschikbare mediator bij u in buurt!

Onze mediators moeten erkend zijn door de stichting kwaliteit mediators skm de stichting die het mfn register beheert en onderhoudt de titel mogen voeren. Hierdoor zijn allen een professionele mediator.

Dankzij het mfn register hebben alle mediators een beschermende titel, alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn als mfn mediator voeren mediation in Nederland uit. Een registermediator is een beschermd beroep, elke register mediator voldoet aan het beroepsprofiel.

Op onze website staan alleen professionele mediators, wij zeggen dat alleen mediators met een mfn registratie bij ons kunnen aansluiten.

Dien vrijblijvend een aanvraag in via het formulier, bel met een van onze professionals of stuur een mailtje naar info@advocaathulp.com. Wij nemen direct contact met u op!

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.