1 filter
Sorteer op: Relevantie

Advocaten Rotterdam, heel wat keuze

Een van Nederland zijn grootste steden; Rotterdam. Rotterdam is wereldwijd vooral bekend om zijn haven. Vanuit de Rotterdamse haven wordt er handel van over de hele wereld verscheept. Zo ook is het een van de toegangspoorten van criminaliteit in Europa.

Criminelen zijn erg creatief geworden in het verstoppen van drugs, wapens en andere illegale praktijken in alle containers. Ook zij zullen ooit gebruik moeten kunnen maken van Advocaten Rotterdam.

De haven van Rotterdam komt de afgelopen jaren steeds vaker onder de aandacht van het nieuws door de toenemende drugsvondsten en criminaliteit. In 2019 werd er in totaal ruim 30 ton cocaïne onderschept en dat is nog maar een klein deel van de totale hoeveelheid die wel het land binnen komt zonder onderschept te worden.

Eén van de opvallendste verhalen van 2020 is de verdenking van de Rotterdamse 'Piet Costa', die wordt verdacht van het smokkelen van in totaal bijna 6000 kilo cocaïne in drie ladingen. Hij wordt gezien als de grootste cocaïne smokkelaar van Nederland en zit momenteel vast. Zijn advocaat wil dat hij wordt vrijgelaten omdat de politie op oneerlijke manier een chatdienst zou hebben gehackt.

advocaten Rotterdamse buurten

Grootste terrorisme proces

In september 2018 is een groep van 6 mannen opgepakt die verdacht werden van het plannen van een grootschalige terroristische aanslag in Nederland. Door een unieke undercover actie van de politie, waarbij ze filmde hoe de verdachten oefende met Kalasjnikovs en bomvesten, konden de mannen worden gearresteerd.

De rechtbank van Rotterdam was niet tevreden met de snelheid waarmee het grootste Nederlandse terrorismeproces werd uitgevoerd. Doordat het OM niet wilde dat alle mannen tegelijk naar het Pieter Baan Centrum gingen duurt het proces twee keer zo lang. Intussen zijn de mannen veroordeelt, de hoofdverdachte kreeg 17 jaar, de andere mannen 10 tot 13 jaar.

Vind uw advocaten Rotterdam

Van de 17.000 advocaten in Nederland zijn er iets meer dan 2.000 in Rotterdam. Dit is dus iets hoger dan 10%. Het kiezen van 2.000 advocaten lijkt natuurlijk een onmogelijke taak. Daarom helpen we u graag bij uw keuze.

Weten in welk rechtsgebied uw advocaat werkt, is het belangrijkst. Dit kan 2.000 tot enkele honderden terug brengen. Wij als AdvocaatHulp helpen u bij het vinden van de perfecte match uit die honderden.

Heeft u andere eisen aan de in dienst te nemen advocaat, laat het ons dan weten. Wij zullen ons best doen om voor u de meest geschikte advocaten Rotterdam te vinden.

Waarbij kan een advocaat u bijstaan?

Misschien wilt u er nooit mee omgaan, maar soms word je gedwongen om naar de rechter te stappen. Als er geen middenweg lijkt te zijn en twee of meer partijen kunnen geen consensus bereiken over het geschil, dan moeten advocaten en rechters deelnemen. U kunt een Rotterdamse advocaat inhuren voor juridisch advies voordat u daadwerkelijk een rechtszaak aanspant.

Advocaten Rotterdam kunnen u in veel situaties helpen. Van kleine overtredingen tot misdrijven, maar ook van geschil binnen families tot geschillen over contracten. U kunt in Rotterdam altijd een ​​advocaat vinden waarvan u zijn juridische hulp kunt inschakelen.

Bij het inwinnen van juridisch advies bij (mogelijke) geschillen is het erg belangrijk dat u kunt vertrouwen op de ingehuurde advocaat naast u. Het moet altijd oprecht en eerlijk zijn en hopen u de beste service te bieden. Ook als u schuldig bent, zullen advocaten Rotterdam altijd hun best doen om het maximale uit de rechtszaak te halen.

Vanaf welk moment heeft u recht op een advocaat?

Volgens de wet hebben criminele verdachten het recht om ​​advocaten Rotterdam te zoeken. U kunt zich laten bijstaan ​​door één of meerdere advocaten. Politie en justitie moeten u ook zoveel mogelijk mogelijkheden bieden om in contact te komen met uw advocaat en te overleggen.

Het is belangrijk om te weten wanneer u een verdachte bent. Alleen verdachten hebben recht op een advocaat. Dit is een recht, geen verplichting. U bent dus niet verplicht om zich te laten bijstaan ​​door advocaten Rotterdam. U heeft het recht om uzelf te verdedigen. In de praktijk is het verstandig om in het strafrecht gespecialiseerde advocaten in te huren.

Soorten advocaten Rotterdam

De meeste advocaten zijn gespecialiseerd in een of meer rechtsgebieden. Dus als u de hulp van een advocaat nodig heeft, kijk dan goed in welke rechtsgebieden advocaten Rotterdam actief zijn.

Alle gebieden met beschrijvingen zijn te vinden op de rechtsgebieden pagina. Hieronder volgt een beknopt overzicht van alle rechtsgebieden.

 • Arbeidsrecht
 • Auteursrecht
 • Belastingrecht
 • Bestuursrecht
 • Contractenrecht
 • Erfrecht
 • Fiscaal recht
 • Goederenrecht
 • Handelsnaam-, Merken- en Octrooirecht
 • Huurrecht
 • Letselschade
 • Ondernemingsrecht
 • Personen- en Familierecht
 • Strafrecht

Advocaten Rotterdamse buurt

Wilt u een advocaat die echt uit "uw" buurt of een bepaalde buurt in Rotterdam komt? Dat kan natuurlijk. Soms is het het beste om een ​​advocaat in te huren die uw gemeenschap begrijpt en de sfeer van die specifieke gemeenschap begrijpt.

Geeft u de voorkeur aan bepaalde Advocaten Rotterdamse gemeenschappen, dan hoeft u dat alleen maar aan te geven. Onze advocaten zijn door heel Rotterdam te vinden.

Kosten advocaten Rotterdam

De kosten van een advocaat kunnen gauw heel erg oplopen. Het gemiddelde uurloon van een advocaat begint al bij de 175 Euro en kan oplopen tot 500 Euro per uur. Een jurist is een goedkoper alternatief indien u juridisch advies wenst te ontvangen. Een jurist kost gemiddeld tussen de 80 en 140 Euro per uur.

Echter is een dure advocaat wel een aanrader af en toe. Bij een rechtszaak kunnen meer kosten komen kijken dan alleen het uurloon van uw advocaat. Indien u verliest kunt u een hoge geldsom moeten betalen of de gevangenis in. Daarnaast zijn er de griffiekosten en proceskosten waar u eventueel voor kunt opdraaien.

advocaten Rotterdam

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.