1 filter
Sorteer op: Relevantie

Erfrecht advocaat, hier om u verder te helpen

Het erfrecht bepaalt de overdracht van de schulden en bezittingen van de erflater aan zijn erfgenamen. Bijvoorbeeld binnen familiekwesties.
De hulp van een Erfrecht advocaat is hierbij vaak niet verkeerd. Erfrecht advocaten kennen het erfrecht en kunnen u bij alle juridische kwesties van het juiste advies voorzien.

Erfrecht advocaat

Wat kan een erfrecht advocaat voor u doen?

Erfrecht advocaten kunnen helpen bij het oplossen van erfrecht kwesties. Of er een testament is opgemaakt, is niet belangrijk. De advocaat weet welke wettelijke voorschriften moeten worden gevolgd en bestudeert alle mogelijkheden. De erfrecht advocaten doen dit geheel conform de erfrecht wetten.

De afwikkeling van een erfenis kan voor veel geschil zorgen. Meestal is het zo dat iedereen wel akkoord gaat, echter zal niet altijd iedereen het eens zijn over de verdeling van het nalatenschap. Veelal valt er met een flinke legitieme portie argumenten en regels dit op te lossen, echter is juridisch advies van een advocaat hier wel handig bij.

Hulp van een erfrecht advocaat bij de erfenis

De erfenis van het onroerend goed verloopt in stappen. De erfenis is het eigendom dat door de overledene is achtergelaten en moet volgens het erfrecht onder de erfgenamen worden verdeeld. Als er geen testament is, zal de wet bepalen wie wie erft en hoeveel.

Erfrecht advocaat kan u helpen met een schikking treffen. De eerste stap is om erachter te komen of te bepalen wie de erfgenaam is. Vervolgens moet de erfenis met voordeel worden aanvaard of afgewezen. Zo nodig is de derde stap dat een notaris een akte van erfrecht opmaakt. De volgende stap is om de erfelijkheidskwestie op een gunstige acceptatie manier op te lossen. Ten slotte vond de vermogensverdeling plaats.

De executeur testamentair kan gebruik maken van een second opinion om zo alle twijfels weg te nemen over het testament.

Erfenis aanvaarden of verwerpen

U kunt erfenis zuiver aanvaarden, beneficiair aanvaarden of de erfenis verwerpen. Welke optie het beste bij u past, hangt af van uw situatie.

Zuiver aanvaarden

Als u de erfenis zuiver aanvaardt, krijgt u alle bezittingen en schulden van de overledene. Zijn er meer schulden dan bezittingen? Dan moet u de schulden van uw eigen vermogen betalen.

Beneficiair aanvaarden

Als u de erfenis beneficiair accepteert, krijgt u alle eigendommen. U krijgt niet alle schulden van de overledene. Zijn er meer schulden dan bezittingen? Dan moet u de hele erfenis gebruiken om zoveel mogelijk schulden af ​​te betalen. U hoeft hiervoor geen eigen vermogen uit te geven.

Verwerpen

Als u weigert te erven, krijgt u niets. U zult niet langer de erfgenaam zijn. Hierdoor hoeft u geen schulden te betalen. Maar u ontvangt ook niets, zoals foto's of andere items. Echter hoeft u vervolgens niets te regelen met betrekking tot erfenis.

Waar heeft u recht op als u onterft bent?

Indien u onterft bent door de overledenen heeft u wel nog recht op een aantal zaken. Zo kunt u nog altijd aanspraak maken op de helft van wat u hoorde te erven. U zou doormiddel van de hulp van een erfrecht advocaat dit deel kunnen opeisen bij de andere erfgenamen.

Daarnaast heeft u het recht op inzage van de financiën van de overledene.

Erfrecht advocaat inschakelen

Is er nou een geschil ontstaan door het testament van de overledene, twijfel dan niet om de hulp in te schakelen van een erfrecht advocaat. Deze advocaat weet alle juridische kwesties en kan u snel en gemakkelijk helpen om de correcte stappen te ondernemen.

Indien u hulp nodig heeft, neem dan contact op en wij helpen u zo snel mogelijk.

Al onze advocaten hebben jarenlange ervaring en zijn uiteraard allemaal aangesloten bij de Orde van Advocaten. Zij kennen allemaal hun rechten en plichten en zullen u zo goed en snel mogelijk helpen bij het afhandelen van de verdeling van een erfenis.

Erfrecht advocaat

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.