1 filter
Sorteer op: Relevantie

Wat kan een familierechtadvocaat voor u betekenen?

Het is belangrijk om een ​​advocaat in te huren waar u het volste vertrouwen in heeft. Maar hoe vind je het? Bent u op zoek naar een goede familierechtadvocaat die u kan voorzien van advies over alimentatie, kinderen, goederen verdeling en echtscheidingen? Wij zijn u graag van dienst. Elke dag communiceren we met veel mensen die op zoek zijn naar een familierechtadvocaat.

Onze advocaten zijn allemaal gespecialiseerd in het personen- en familierecht. Indien u een probleem heeft binnen het familierecht wilt u vaak voorkomen om advocaten in te schakelen.

Wij weten wat belangrijk is en kunnen de advocaat die het beste bij uw situatie past correct beoordelen. Onze medewerkers luisteren naar uw verhaal en brengen u graag in contact met de perfecte advocaat, die uw scheiding snel en effectief zal afhandelen. Zo weet u zeker dat u de juiste hulp krijgt.

familierechtadvocaat

Wat doet een familierechtadvocaat?

Alimentatie

Een familierechtadvocaat kan u ook helpen bij het berekenen of wijzigen van bijvoorbeeld ondersteuningsuitkeringen. Misschien betaalt u momenteel te veel en wilt u dit controleren, of misschien wilt u zich voor de eerste keer aanmelden.

Kinderen

Kinderen staan natuurlijk altijd op de eerste plaats. Familierechtadvocaten kunnen u helpen bij het oplossen van voogdijproblemen, het opstellen van een ouderschapsplan of het wijzigen van zorgregelingen. Daarbuiten kunt u ook contact met ons opnemen om onder andere vaderschap te achterhalen of om als tijdelijke bijzondere voogd op te treden.

advocaat familierecht

Goederen verdeling

Bent u getrouwd in een gemeenschap van goederen of op onder huwelijkse voorwaarden, dan kan een familierechtadvocaat u ook helpen. Na de scheiding moet er veel geregeld worden. In dit geval moet er strikte aandacht worden besteed aan de juridische en fiscale autoriteiten om achteraf niet verrast te worden.

Advocaathulp kan u helpen. Het wordt aanbevolen om een ​​expert te bellen voor de beste ondersteuning tijdens de verdeling van uw goederen.

Echtscheidingen

Echtscheidingen zijn over het algemeen nooit geplant. Daarom heeft het verbreken van een relatie onvermijdelijke consequenties: dit gebeurd hopelijk harmonieus, maar soms is het helaas niet harmonieus. In beide gevallen kan een familierechtadvocaat helpen. Deze helpen u in het beginproces (zoals bij het aanvragen van een echtscheiding bij de rechter) evenals later in het proces.

In het proces na een echtscheiding kunnen onderwerpen als alimentatie, het ontwikkelen van ouderschapsplannen, het ontwikkelen van convenanten en mogelijke onderhandelingen met een andere partij worden besproken.

Indien u wilt scheiden zullen er afspraken gemaakt moeten worden met uw toekomstige ex partner. Vooral over het ouderlijke gezag en alimentatie zullen dingen afgesproken moeten worden, dit zijn belangrijke punten waarbij juridische hulp vaak wel van pas komt.

familierechtadvocaat zoeken

Wat kost een familierechtadvocaat?

Normaal gesproken ligt het honorarium voor een jurist rond de 75 en 150 euro per uur. Voor een familierechtadvocaat ligt het uurtarief vaak tussen de 175 en 500 euro. Het is daarbij ook afhankelijk of je een zeer ervaren advocaat neemt, die een stuk duurder is, of een jongere advocaat die minder ervaren is en daarom ook goedkoper.

Heeft u dus een advocaat nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met AdvocaatHulp en wij zullen de meest geschikte advocaat voor u vinden. Dien vrijblijvend een aanvraag in via Advocaathulp en wij zoeken zo snel mogelijk contact met je op!

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.