1 filter
Sorteer op: Relevantie

Fiscaal Jurist, uw belastingadviseur

Een Fiscaal jurist kunnen ze ook wel een belastingadviseur noemen. Echter om de titel fiscaal jurist te verdienen moet minimaal een universitaire graad behaald zijn. Veel fiscaal recht studenten gaan de kant van belastingadviseur op na hun studie.

Fiscaal juristen zijn altijd op de hoogte van de laatste jurisprudentie omtrent het fiscaal recht.

Fiscaal jurist

Wat is een fiscaal jurist

Fiscalisten of fiscaal juristen kunnen particulieren en bedrijven adviseren over belastingzaken. Het voorstel kan betrekking hebben op de behandeling van belasting over de toegevoegde waarde en de inkomsten- en vennootschapsbelasting.

Ook kan het zich richten op de interpretatie van de belastingwetgeving in de gedetailleerde beschrijving van de bank- en verzekeringssector en zijn producten en diensten.

Wat is een belastingadviseur?

Nederland is een land vol wet- en regelgeving. Een belastingadviseur kan zijn of haar cliënt helpen bij het vinden van de beste weg in de fiscale wet- en regelgeving.

Voor de meeste mensen betekent de beste manier meestal de meest economische manier. De belastingadviseur zoekt samen met de opdrachtgever naar het probleem zonder de wet te overtreden.

Aandachtspunten zijn onder meer het opzetten van de structuur van de belastingmaatschappij, het controleren en indienen van belastingaangiften, begeleiding bij fusies en overnames en advies over belastingen / financiële planning.

Wat doet een fiscaal jurist

De fiscaal jurist is verantwoordelijk voor het verwerken en controleren van de inkomstenbelasting, bedrijfsbelasting en vennootschapsbelasting in de aangifte. Daarnaast geven fiscaal juristen vaak advies over fiscale wet- en regelgeving, financiële plannen, belastingstructuren, beroepsprocedures, etc.

Daarnaast stelt het een bezwaarschrift op, controleert en beoordeelt het en schrijft het een memo. Ten slotte controleerde ze de fiscale inhoud van de jaarrekening en hielden de fiscalisten contact met de fiscus.

De sleutel tot de carrière van een belastingdeskundige is om de belastingregels voortdurend bij te werken. Dit komt omdat dit altijd verandert.

Fiscale aangiftes

Belastingzaken zijn een belangrijk onderdeel van elk financieel beheer. Het verzorgen van belastingaangiften is dan ook een belangrijke taak en moet op een veilige manier gebeuren. Het bedrag moet kloppen. Niemand is bereid teveel te betalen, en natuurlijk willen zij na verloop van tijd geen extra belastingen op de deurmat treffen.

Een fiscaal jurist kan ervoor zorgen dat uw belastingaangifte klopt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan

Fiscaal advies

Een fiscaal jurist zal u graag van fiscaal advies voorzien. Of het nu gaat om belastingaangifte, inkomsten belasting, vennootschapsbelasting of beroepsprocedures. De juristen zullen altijd voor u klaar staan.

Fiscale positie nav jaarrekening

U kunt ook een fiscaal jurist inhuren om de belasting in de jaarrekening te beoordelen. Belastingdeskundigen beoordelen de fiscale situatie van uw onderneming en berekenen de juiste belastingdruk. En ontwikkelen tegelijkertijd een fiscaal plan op lange termijn voor uw bedrijf. Zo weet u welke vennootschapsbelasting u de komende jaren betaalt

Contact met belastingdienst

Een fiscaal jurist kan namens u contact met de belastingdienst opnemen. Deze persoon is uw vertegenwoordiger of gemachtigde. Het contact tussen u en de belastingdienst verloopt via deze fiscaal jurist.

U (de persoon die de machtiging afgeeft) machtigt uw vertegenwoordiger in een schriftelijke verklaring. In deze brief machtigt u uw gemachtigde om namens u op te treden bij de belastingdienst. Dit kan ook voor een specifieke situatie (zoals bezwaar) of een aangifte.

Kosten van een fiscaal jurist

Het honorarium van een fiscaal jurist ligt gemiddeld tussen de 80 en 180 euro per uur. Afhankelijk van de ervaring en zijn expertise kan de fiscalist duurder uitkomen per uur. Een belastingadviseur zou eventueel goedkoper uit kunnen komen.

Fiscaal jurist

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.