1 filter
Sorteer op: Relevantie

Ondernemingsrecht advocaat voor uw bedrijf

Als eigenaar van het bedrijf kunt u een vaste Ondernemingsrecht advocaat inhuren, of u kunt op basis van specifieke omstandigheden contact opnemen met een advocaat. Voor grote bedrijven kan het nodig zijn om een ​​of meer ondernemingsrecht advocaten in te huren. Als klein bedrijf heb je weinig relatie met advocaten, omdat belangen meestal niet zo belangrijk zijn. Soms zijn de voordelen echter groot genoeg om een ​​ondernemingsrecht advocaat in te huren.

Ondernemingsrecht advocaat

Wat heeft u aan een ondernemingsrecht advocaat

Ondernemingsrecht advocaten hebben veel taken die moeten worden uitgevoerd. Ondernemingsrecht advocaten zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het adviseren van multinationals, beursgenoteerde bedrijven en andere bedrijven, en leveren ook adviesdiensten voor V.O.F. en andere kleine bedrijven zoals een eenmanszaak.

Een ondernemingsrecht advocaat adviseert deze bedrijven over al hun wettelijke rechten als ondernemer. Hij / zij zorgt ervoor dat het bedrijf alles doet volgens de voorschriften in het boek en geen illegale activiteiten ontplooit. Hij / zij adviseert het bedrijf ook op het gebied van mededingingsrecht.

Zaken waarbij een ondernemingsrecht advocaat u kan helpen

Een ondernemingsrecht advocaat kan u bij alle juridische zaken bijstaan die te maken hebben met uw eigen onderneming. Een aantal van de belangrijkste zijn de volgende:

Geschil aandeelhouders/vennoten

Helaas lijdt een gezonde onderneming of vennootschap onder firma door geschillen tussen vennoten of vennoten in principe vaak ernstige schade en moet deze noodgedwongen zelfs worden opgeschort.

In veel gevallen kan dit worden voorkomen door passende contractuele regelingen te treffen voordat een partnerschap wordt aangegaan. Als deze afspraken niet bestaan ​​of niet duidelijk genoeg zijn, kunnen de partijen uiteraard via onderlinge onderhandeling tot overeenstemming komen.

In deze partnerschappen is vriendschappelijke verzoening ook zeer wenselijk. Voor de continuïteit van de onderneming wordt immers alleen een gerechtelijke procedure met behulp van een ondernemingsrecht advocaat aanbevolen.

Bestuur ontslag

Statutaire bestuurders hun contracten kunnen worden ontbonden door aandeelhoudersbesluiten. Dan wordt ook de arbeidsovereenkomst beëindigd zonder dat daarvoor toestemming van het UWV of de rechter nodig is om deze te ontbinden. Er moet echter een wettelijke basis zijn voor ontslag. Als deze situatie niet bestaat, kan dit ertoe leiden dat de ontslagen statutair directeur een aanzienlijke vergoeding ontvangt.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Als bestuurder van het bedrijf handelt u namens het bedrijf. Uitgangspunt is dat het bedrijf verantwoordelijk is voor zijn handelen. Als bestuurder ben je dat in principe niet. Als u bijvoorbeeld weet of redelijkerwijs zou moeten weten dat klanten of crediteuren verliezen zullen lijden door het handelen van het bedrijf, is de situatie anders. Als dit het geval is, betekent dit dat uw taak niet correct is uitgevoerd. Dit heeft nog niet geleid tot aansprakelijkheid van bestuurders "en functionarissen". Dit gebeurt alleen als u persoonlijk ernstig de schuld kunt krijgen. Er zijn drie verschillende gronden voor bestuurders om "senior verantwoordelijkheden te hebben":

  • Bestuurdersaansprakelijkheid bij faillissement;
  • Interne bestuurdersaansprakelijkheid;
  • Bestuurdersaansprakelijkheid door een onrechtmatige daad.

Fusies en overnames

Het kopen en verkopen van een bedrijf is een bijzonder proces. De wijze van overdracht is afhankelijk van de vorm van de vennootschap: BV betreft meestal aandelentransacties, terwijl activa / passiva transacties de voor de hand liggende keuze zijn voor eenmanszaak of VOF.

Maar voor elke overdracht is een (juridisch) vooronderzoek essentieel, zeker voor de koper. Hij wil natuurlijk weten hoe de financiële situatie van het bedrijf is, of er claims zijn in het verleden, wat de vooruitzichten zijn en wat de juridische status is van belangrijke contracten. Daarom wordt aanbevolen dat advocaten worden geraadpleegd tijdens fusie- of overnameonderhandelingen.

Opstellen algemene voorwaarden

We raden u aan om zelf geen algemene voorwaarden te maken. U moet zich realiseren dat als elke overeenkomst die u met uw klant bereikt, goed gaat, u deze vaak zult gebruiken. Door herhaaldelijk juridisch onjuiste voorwaarden te gebruiken, riskeert u ook herhaaldelijk dat deze voorwaarden voor u meer of minder nadelig zijn, in plaats van u te beschermen tegen wettelijke aansprakelijkheid. Daarom zijn de investeringsvoorwaarden opgesteld door een professionele ondernemingsrecht advocaat een verstandige investering.

Ondernemingsrecht advocaat inschakelen

U heeft al een bedrijf of start een bedrijf. Daarbij zullen er diverse contracten moeten worden opgesteld. Door de jaren heen kan de situatie binnen de onderneming veranderen, dit kan bijvoorbeeld leiden tot geschillen tussen aandeelhouders of vennoten.

Een ondernemingsrecht advocaat is een expert op het gebied van het Nederlandse ondernemingsrecht. Van oprichting tot liquidatie van het bedrijf, deze advocaten kunnen u juridisch en fiscaal advies geven en indien nodig rechtszaken aanspannen.

Onze advocaten hebben veel kennis op het gebied van ondernemingsrecht. Zij kunnen in alle zakelijke geschillen u bijstaan. Onze kennis gaat verder dan activa passiva transacties, zij kennen alle risico's en daarbij horende oplossingen.

Ondernemingsrecht advocaat

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.