1 filter
Sorteer op: Relevantie

Wildplassen boete, als de nood hoog is

Iedereen heeft wel eens hoge nood. Echter is het helaas in de meeste gemeente van Nederland verboden om te wildplassen. Wordt u betrapt door de politie, dan zal dat meestal resulteren in een wildplassen boete.

Wildplassen is een niet in de wet opgenomen als een strafbaar feit. Echter kan elke gemeente het opnemen in zijn Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Aangezien de meeste gemeentes dit doen voor een groot deel van hun gemeente is wildplassen alsnog strafbaar in het grootste deel van Nederland.

Het centraal justitieel incassobureau houdt bij hoeveel boetes voor wildplassen binnen de bebouwde kom maar ook daarbuiten worden uitgedeeld. Zo werden er vorig jaar in 2019 zo'n 17.000 wildplassen boetes uitgedeeld.

Wildplassen boete

Hoe hoog is de wildplassen boete

De boete voor wildplassen ligt op 140 Euro. Naast de boete van 140 euro komen er echter nog administratiekosten bij a 9 euro.

Dankzij de gulle 17.000 wildplassers in 2019 heeft dit dus toch bijna 2,4 miljoen euro opgebracht voor de staatskas. Geen misselijk bedrag voor een aantal boetes wildplassen. Dit komt neer op tien per tienduizend inwoners.

Uitkomen onder een wildplassen boete

Mocht de agent u op het moment supreme aanspreken, zult u waarschijnlijk gewoon moeten betalen. Tenzij u door een medische aandoening of hele goeie reden daar staat te urineren, heeft u nog wel kans om de wildplassen boete te ontlopen. Het moet echter wel mee zitten met de agent die naast u staat.

Mocht u nou echt een medische aandoening of hele goeie reden hebben en er was voor u geen tijd meer om een urinoir te zoeken? Dan kunt u de boete vaak nog wel aanvechten. Doe dit echter zo snel mogelijk. Laat een brief opstellen door een jurist of advocaat die kan aantonen dat er helaas niks anders op zat.

Er valt niks te beloven, maar dat is uw beste kans om onder de wildplassen boete uit te komen.

Krijg ik een strafblad?

Nee. Wildplassen wordt gezien als lichte overtreding. Pas als u een misdrijf pleegt zal u daar een echte aantekening van krijgen wat dus zal resulteren in een strafblad indien u er nog geen een had.

Hulp inschakelen bij wildplassen boete

Mocht u nou de wildplassen boete willen aanvechten met een goede reden of omdat het onterecht is, schakel dan de hulp in van een jurist of advocaat. Zij hebben veelal ervaring met brieven opstellen om onder een boete uit te komen.

Zij zullen een brief voor u opstellen waarin blijkt dat u ten onrechte bent beboet, of omdat u niet anders kon door een medische kwestie of andere reden. Veelal zijn deze brieven al vooraf geschreven en klaar voor 'hergebruik'.

Wildplassen boete

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.