1 filter
Sorteer op: Relevantie

Advocaten Amsterdam, het zijn er heel wat

De grootste stad van Nederland; Amsterdam. Met bijna een miljoen inwoners is het verre weg de grootste. Mokum kent een rijke geschiedenis van zeerovers tot grote kopstukken van de onderwereld. De illegale praktijken kunnen zich in elke Amsterdamse buurt afspelen, van Oud-Zuid tot de Bijlmer.

Mede hierdoor zijn er heel veel advocaten in Amsterdam. Er is altijd wel iemand die zij kunnen bijstaan of verdedigen. En dit is natuurlijk niet alleen voor de grote boeven, ook geschillen binnen families, ondernemingen, huurder-verhuurders en ga zo maar door, kunnen deze advocaten bijstaan. Er zijn er in ieder geval genoeg Advocaten Amsterdam.

Advocaten Amsterdam

Bekendste rechtszaak Amsterdam

Het is de aller bekendste strafzaak van Amsterdam en daarnaast de grootste van heel Nederland. Op 5 februari 2018 begon de zaak tegen topcrimineel Willem Holleeder, een zaak die zelfs in 2020 nog niet is afgerond. Holleeder krijgt 4,5 jaar nadat hij is opgepakt van het OM de eis voor een levenslange gevangenisstraf voor zijn rol in vijf Amsterdamse liquidaties.

Deze zaak, ook wel zaak Vandros genoemd, is voor de advocatuur zo lastig om dat het gaat om 1 verdachte en 5 moorden waarbij de verdachte alles ontkent. Ondanks dat bijna alle informatie boven tafel ligt, mede dankzij het verraad van zijn zussen, blijft de Amsterdammer stug vasthouden aan zijn eigen standpunt.

De advocaten van Holleeder zijn in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak. Het beroep is momenteel in behandeling bij het Gerechtshof Amsterdam. De inhoudelijke behandeling van de zaak start op 22 september 2020. De hoorzitting vond plaats in de beveiligingskamer van het Justitieel Complex Schiphol.

Vind Advocaten Amsterdam

Van de 17.000 advocaten in Nederland zitten er iets meer dan 5.500 in Amsterdam. Dit is dus ongeveer een derde van alle advocaten in Nederland. 5.500 advocaten om uit te kiezen lijkt natuurlijk een onmogelijke missie. Daarom helpen wij u graag bij uw keuze.

Het is het belangrijkst om te weten in welk rechtsgebied u een advocaat nodig heeft. Dit kan de 5.500 alweer terug brengen naar een paar honderd. Wij als AdvocaatHulp zullen u dan bijstaan om uit die paar honderd de perfecte match te vinden.

Mocht u nog verdere eisen aan uw gewilde advocaat hebben, laat dat ons weten. Wij zullen altijd ons best doen de meest geschikte advocaten Amsterdam voor u te vinden.

Waarbij kan een advocaat u bijstaan?

Waarschijnlijk wil u er nooit mee te maken krijgen, maar soms wordt u gedwongen om naar de rechter te stappen. Als er geen middenweg lijkt te zijn en twee of meer partijen geen consensus over het geschil kunnen bereiken, moeten advocaten en rechters deelnemen. U kunt advocaten Amsterdam inhuren om juridisch advies in te winnen voordat u daadwerkelijk een rechtszaak aanspant.

Advocaten Amsterdam kunnen u in vele gevallen bijstaan. Van kleine overtredingen tot misdrijven, tot arbeidsovereenkomsten tot geschil over een erfenis. Alles waarbij u juridische hulp kunt gebruiken is een advocaat uit Amsterdam te vinden.

Bij het inwinnen van juridisch advies over (mogelijke) geschillen is het erg belangrijk dat u kunt vertrouwen op de ingehuurde advocaat die naast u zit. Het moet altijd oprecht en eerlijk zijn en hopen u de beste service te bieden. De advocaten Amsterdam zullen altijd hun best doen om u het beste uit de rechtszaak te laten komen, ook indien u schuldig bent.

Vanaf welk moment heeft u recht op een advocaat?

Volgens de wet hebben verdachten het recht om advocaten Amsterdam te zoeken. U kunt zich laten bijstaan ​​door een of meer advocaten. Politie en justitie moeten u ook zoveel mogelijk mogelijkheden bieden om met uw advocaat in contact te komen en te overleggen.

Het is belangrijk om te weten wanneer u een verdachte bent. Alleen verdachten hebben recht op een advocaat. Dit is een recht, geen verplichting. U bent dus niet verplicht om zich te laten bijstaan ​​door advocaten Amsterdam. U heeft het recht om uzelf te verdedigen. In de praktijk is het verstandig om in het strafrecht gespecialiseerde advocaten in te huren.

De wet bepaalt niet vanaf welk moment de verdachte recht heeft op een advocaat. In de praktijk heeft u ook het recht om in de beginfase van de strafprocedure advocaten Amsterdam te zoeken. U bent immers altijd onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

Soorten advocaten Amsterdam

De meeste advocaten specialiseren zich in één of meerdere rechtsgebieden. Heeft u dus hulp nodig van een advocaat, kijk dan altijd even in welke rechtsgebieden de advocaten Amsterdam actief zijn.

Alle gebieden met een uitleg kunt u eventueel vinden op de rechtsgebieden pagina. Hieronder zal nog een kort overzicht volgen van alle rechtsgebieden.

 • Arbeidsrecht
 • Strafrecht
 • Ondernemingsrecht
 • Erfrecht
 • Huurrecht
 • Personen- en Familierecht
 • Letselschade
 • Auteursrecht
 • Belastingrecht
 • Bestuursrecht
 • Fiscaal recht
 • Contractenrecht
 • Goederenrecht
 • Handelsnaam-, Merken- en Octrooirecht

Advocaten Amsterdamse buurten

Mocht u nou een advocaat willen die echt uit 'uw' buurtje of uit een bepaalde buurt in Amsterdam komt? Dat is zeker mogelijk. Het kan soms fijn zijn een advocaat in de hand te nemen die uw buurt kent en de sfeer in die bepaalde buurt begrijpt. U kunt het gewoon aangeven indien u Advocaten Amsterdamse buurten prefereert.

Kosten voor advocaten Amsterdam

De kosten voor advocaten Amsterdam kunnen erg uiteen lopen. Het gemiddelde uurloon voor een advocaat ligt dan ook tussen de 175 en 500 Euro per uur. Daarentegen kunt u een jurist voor 80 tot 140 euro per uur inhuren.

Naast de kosten van een advocaat kunt u ook nog voor kosten van de rechtszaak komen te staan. De proceskosten en griffiekosten kunnen er bijvoorbeeld nog boven op komen. Laat staan de eventuele straf betaling indien u uw rechtszaak verliest. Het is daarom dus zeker aan te raden een ervaren advocaat in de hand te nemen.

Bent u op zoek naar advocaten werkzaam in Amsterdam? In de loop der jaren zijn er talloze advocatenkantoor in amsterdam opgericht. Op onze website kunt u daar al een aantal van terugvinden. Deze advocaten werken altijd in het belang van de cliënt. Daarom verwijzen wij onze cliënten alleen naar advocaten met de juiste kennis en expertise. Zoek naar juridisch advies binnen amsterdam via AdvocaatHulp.

Lawyers and the mediators at the time of need.

Advocaten Amsterdam

Snel de juiste hulp nodig?

7 dagen per week, gratis geholpen.